IrisBorneo.reismee.nl

Allemaal gekke dingen

Het eten is lekker, maar meestal wel erg apart. Ik eet hier echt Chinees en dat is toch echt heel anders dan bij ons bij de Chinees. Vandaag trouwens roti, waar bij ons de saus het belangrijkste is, is hier de roti de hoofdmaaltijd. De saus is gewoon en klein kommetje met sterke smaak van veel kruiden waar je de roti in dipt. Heb wel geluk dat ik geholpen word door 2 locals, want anders had ik echt een probleem,de meeste eettentjes hebben geen menu en als het er is alleen in het Maleis of Chinees.

Ook met stokjes eten gaat me niet altijd even goed af, maar gelukkig hebben ze hier overal ook mes/vork/lepel/chinese lepel

Vandaag zijn we gaan shoppen, eerst naar een Shopping Komplex hier ergens, maar de kleding is echt niet mijn ding, alles is kleurig, glimmend, kitscherig en van kwaliteit.. nah.. Dus uiteindelijk helemaal niets gekocht qua kleding, alleen een paar schoenen, die ik ook echt wel nodig heb, zeker nu ik last begin te krijgen van de slippers (die heb ik ook een half jaar niet meer aangehad). Alle kleding is goedkoop, maar dat is wel begrijpelijk gezien de lage kwaliteit. Mn schoenen waren ook maar 6 euro..(en van plastic). Maar vandaag heb ik erop gelopen en van alle nette zomerschoentjes die ik heb lopen deze het fijnst.

Pff, ik ben wel echt een grote meid hier! Vandaag stond ik in een propvolle lift over iedereen heen te kijken, dus ook de mannen. Ook heb ik met Cecilia onze handen vergeleken, haar vingers komen tot mijn 2e kootje dus met mn lange nagels erbij zijn ze gigantisch! Gelukkig heb ik wel echte Gorter-handen, dus lang en slank, anders waren het echt lompe dingen geweest. De mensen zijn gelukkig niet allemaal zo slank naast het klein, anders lijk ik echt dik. Ik Vietnam vond ik ze allemaal zo tenger, hier zitten er genoeg dikkerds tussen!

Volgend weekend ga ik mee naar de ouders van Cecilia om Nieuwjaar te vieren. Chinees Nieuwjaar welteverstaan. Daar heb ik heel erg zin in, het is wel een rit van 5 uur en het reizen vind ik nu wel welletjes, maar het lijkt me leuk om een keertje mee te maken. Bovendien zijn het meteen al mn eerste paar dagen vrijaf, dus een goed begin van een werkend halfjaar!