Morgen naar Manila
Morgenochtend vertrek ik naar Manila, om zondag weer naar huis te gaan. Moet eerlijk zeggen dat het me allemaal wat te lang duurt. Vandaag was ik eigenlijk al klaar om weg te gaan, maar moet nog wachten tot morgen. Ik denk dat 10 dagen in mn uppie alleen weg me toch wat minder bevalt als verwacht..
Het is hier zeker wel leuk, maar niet super. Er valt niet heel erg veel te doen en het is warm en de mensen beginnen me een beetje te irriteren. Iedere kerel die me gedag wil zeggen en als mensen de kans krijgen gaan ze graag aan me vragen waar ik nou vandaan kom en wat ik hier alleen doe. Net als in Maleisie stalken de verkoopsters je ook als je gaat winkelen. Het is zelfs zo dat ze me elke keer willen vertellen wat ik aan het bekijken ben. Dat gaat zo: 'Trousers Miss, T-shirt Miss, Bracelet Miss' Terwijl ik dan toch nog net niet zo gigantisch dom ben dat ik dat niet begrijp.. Het is echt heel irritant en ik krijg dan wel een beetje de neiging van: 'JA DUH DAT WEET IK OOK WEL!' Het zorgt er in ieder geval wel voor dat ik niet te veel tijd verspil aan kijken naar dingetjes, want dit wordt echt steeds irritanter. Ze spreken me sowieso graag aan, terwijl locals dat niet worden. Ik probeer dus zo min mogelijk naar dingen te kijken want voor je het weet zit er weer zo'n mens achter je aan te huppelen. En ik heb het echt geprobeert, slalommen en rondjes lopen helpt niet, ze blijven achter je aankomen!
Aan de andere kant is het wel heel goedkoop allemaal. Dus dat scheelt dan wel weer. Kan hier een goede spijkerbroek kopen voor 10 euro en t-shirts gaan vaak al weg voor 5, terwijl ze toch van enig merk zijn en kwalitatief volgens mij ook wel aardig..
Gisteren ben ik een beetje uitgeweest. Had wat mensen ontmoet in een restaurant en met hen ben ik naar een barretje geweest met live muziek. Was wel heel gezellig.
What else is new? Ik zou het zo eigenlijk niet weten. Laat snel weer wat van me horen!
Hmm dit klinkt inderdaad niet errug gesellie moet ik zeggen. Ja dat is irritant hoor van die huppelkutjes de hele tijd achter je aan. Maar ja dat is denk ik in een heleboel landen zo in Azie (en noord Afrika). Jammer dat dit het net niet is. Hopelijk heb je meer plezier in Manilla. Ben benieuwd hoe het daar is lieverd. Pas goed op jezelf. Dikke ijzige kus